Studija slučaja

Trgovački obrt Rasim

Djelatnost: Maloprodaja

Isporučeno rješenje: 6 fiskalnih vagi i 1 registar blagajna

O klijentu: Rasim d.o.o. trgovačka je tvrtka s nizom trgovina u kojima se prodaje voće, povrće, suveniri, med i slično.

ico-vaga-white.png     ico_blagajne_white.png

Trgovački obrt ‘Rasim’ uvođenjem je fiskalne vage snizio troškove poslovanja

Rasim je iskusni trgovački obrt s nizom trgovina u Istri u kojima se prodaje voće i povrće, suveniri, med i slični artikli. Prodaja je specifična po tome što se obavlja terenski, npr. po autokampovima, centrima gradova, i sličnim lokacijama.

Vlasnik tvrtke i sam je iskusan trgovac koji odlično zna svoj dio posla o trgovini. Kao i brojni trgovci, naš klijent ne stigne u potpunosti pratiti propise ni obaveze koje proizlaze iz postupka fiskalizacije. Klijent je tražio rješenje koje automatizira sve računovodstvene aspekte njegovog trgovačkog poslovanja.

Klijent je imao teškoće s prekompleksnim i dugotrajnim poslovnim postupcima

Prije nego je klijent kupio prvu MICRO PROCESS-ovu fiskalnu vagu SunMicro Fiscal, postupak izdavanja računa za robu koju prodaje na vagi bio je presložen. Postupak se sastojao od prevelikog broja malih koraka koje svaki trgovac mora ponavljati nekoliko desetaka ili stotinu puta na dan. Klijentu je trebalo jednostavnije rješenje.

Problematično je bilo i predavanje svih podataka u obliku izvještaja računovodstvu, prvenstveno zbog dislociranosti klijentovih prodajnih mjesta u odnosu na računovodstvo. Zbog te dislociranosti, bilo je komplicirano dostavljati te izvještaje osobno.

Fiskalna vaga SunMicro Fiscal automatski šalje podatke na server te računovodstvu omogućuje uvid u račune u svakom trenutku

Naše rješenje bila je fiskalna vaga SunMicro Fiscal koja sve podatke o prodajnim transakcijama dostavlja u softver u oblaku. Taj softver koristi i tvrtka Rasim, i Rasimova knjigovodstvena tvrtka. Budući da se softveru pristupa putem interneta, to znači da knjigovodstveni servis ima trenutni uvid u svako prodajno mjesto bez obzira na kojoj zemljopisnoj lokaciji se to prodajno mjesto fizički nalazi.

Knjigovodstvo sada bez problema samostalno preuzima potrebne podatke putem web aplikacije, i vlasnik trgovine Rasim više ne mora osobno redovito posjećivati knjigovodstvo radi dostave računa i ostalih računovodstvenih podataka i dokumenata.

Povećala se točnost podataka. Zato jer prodavači više ne moraju prepisivati količine s vage u blagajnu, već to fiskalna vaga odrađuje automatski, povećala se preciznost unesenih računa kao i vlasnikova kontrola nad prodajnim mjestima.

Nakon kupnje prve dvije fiskalne vage, vlasnik je sva prodajna mjesta gdje se prodaju vagani proizvodi odlučio opremiti MICRO PROCESS-ovim fiskalnim vagama. Upoznavši prednosti fiskalne vage, Rasim je odlučio uvesti i slično MICRO PROCESS-ovo rješenje - - u trgovine koje ne prodaju vaganu robu, ali postoji potreba za fiskalizacijom.

Brže i preciznije izdavanje računa: potrebno pritisnuti samo 3 gumba 

Postupak prodaje robe drastično se pojednostavnio za tvrtku Rasim.

Prodavači sada prodaju ovako:

  • staviti proizvod na vagu

  • pritisnuti unaprijed programiranu tipku proizvoda, npr. “Jabuke” ili “Bagrem med 250g”

  • odabrati način plaćanja

  • potvrditi račun

Saznajte kako fiskalna vaga SunMicro Fiscal može ubrzati i pojednostavniti Vašu trgovačku djelatnost

Više o SunMicro Fiscal vagi

MICRO PROCESS © 2016