MICRO PROCESS-ov prijedlog tehničkog rješenja fiskalizacije temelj konačnog rješenja

Nekoliko mjeseci prije uvođenja fiskalizacije, Porezna uprava putem Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu pozvala informatičke tvrke da im prezentiraju tehničko rješenje fiskalizacije.

Veliki broj tvrtki, uključujući i MICRO PROCESS, odazvalo se sastanku. Porezna uprava prezentirala je svoje tehničko rješenje fiskalizacije, te činjenicu da fiskalizacija s tim rješenjem stupa na snagu 1.1.2012.

Međutim, svi prisutni informatičari, uključujući i MICRO PROCESS, uvidjelo je nedostatke ponuđenog rješenja i usprotivilo takvom rješenju. Porezna uprava i HGK predložili su da svatko tko ima neko rješenje, može dati svoj prijedlog u pismenom obliku, te da na sljedećem sastanku prezentira svoje rješenje, i time prihvatili primjedbe struke tj. informatičara.

Na sljedeći sastanak 11 tvrtki je prezentiralo svoja rješenja, a među njima i  MICRO PROCESS. Naš je prijedlog bio da se fiskalizacija odvija u stvarnom vremenu putem interneta. Velik dio našeg rješenja i terminologije uključeno je u konačno rješenje što je rezultiralo uspješnom realizacijom fiskalizacije u Hrvatskoj.

Objavili smo prijedlog rješenja i pokrenuli prvi forum na temi fiskalizacija na kojem se aktivno vodila diskusija i na kojem su se rješenja usuglašavala i oblikovala.

Pogledajte MICRO PROCESS-ove proizvode i rješenja

Proizvodi i rješenja

MICRO PROCESS © 2016