Evidencija korištenja vozila

Voditi propisanu evidenciju korištenja privatnih i službenih vozila je zakonska obveza svih poduzetnika, a ovaj modul omogućava da to radite na lakši i brži način.

 • predefinirane relacije s kilometražom i prosječnim trajanjem vožnje.
 • predefinirani troškovi cestarine i trajekta za svaku relaciju.
 • jednostavan unos i ispis podataka o vožnjama i stanju brojača kilometara.
 • obračun i ispis naloga za isplatu naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe.
 • veza s putnim nalozima.
 • Evidencija pristupa
 • voznje.png

Korisnici i djelatnosti

 • ico-portafon-trans.png sve tvrtke

Evidencija korištenja vozila

Modul za evidenciju korištenja vozila

Svaki poduzetnik dužan je voditi evidenciju korištenja vozila, kako privatnih tako i službenih.

Prije svake vožnje (odnosno korištenja vozila) treba upisati datum i vrijeme početka vožnje i stanje brojača kilometara, a nakon završetka vožnje treba upisati datum i vrijeme završetka i završno stanje brojača kilometara.

Ručno vođenje ovakve evidencije (u posebnu knjigu ili na papiriće) je vrlo nepraktično, zato što podatke treba stalno prenositi iz vozila u tvrtku i obrnuto.

Puno jednostavnije je to učiniti preko svog pametnog telefona koristeći ovaj modul. Upisani podaci će odmah biti dostupni svim ovlaštenim osobama unutar tvrtke

 • softver ispunjava sve zakonske propise: ispis u A4 u PDF-u, u obliku i svim potrebnim elementima koji su propisani Zakonom
 • modul možete koristiti samostalno ili u sklopu modula za izdavanje i obračun putnih naloga.

Kako funkcionira unos podataka?

Moguća su dva načina unosa podataka:

 1. Ažurni unos - svaki put, prije početka korištenja vozila upišite podatke o vožnji, a nakon završetka provjerite i ažurirajte stanje kilometraže i vrijeme završetka vožnje. To vam neće oduzeti puno vremena, a uvijek ćete imati ažurne podatke. Unos podataka možete napraviti preko svog pametnog telefona.
 2. Retroaktivni unos - ako vam se uvijek žuri da što prije stignete i ne želite gubiti vrijeme na unos podataka o svakoj vožnji, možete to učiniti retroaktivno na kraju dana ili na kraju mjeseca. Modul vam daje takvu mogućnost i ima ugrađene mehanizme da vam olakša posao iako Zakon propisuje da uvijek morate biti ažurni.

 

Značajke modula za evidenciju korištenja vozila

Modul “Evidencija korištenja vozila” možete koristiti na svakom uređaju koji je povezan s Internetom. Naročito je zgodno iskoristiti svoj pametni telefon za unos podataka prije i nakon korištenja vozila.

Prije početka korištenja modula trebate upisati sve zaposlenike i vozila za koja treba voditi evidenciju. Dobro je upisati i podatke o relacijama na kojima često putujete. Ovi podac uključuju kilometražu, trajanje vožnje i troškove za cestarinu ili trajekt koji se pojavljuju na toj relaciji. To će vam značajno ubrzati i olakšati unos o vožnjama.

Porgram za evidenciju korištenja vozila generira obrazac koji služi za isplatu naknade za korištenje privatnog vozila u službene svrhe.

Integracija s modulom "Putni nalozi"

Evidencija korištenja vozila samostalna je aplikacija, ali je možete integrirati s modulom za obračun putnih naloga. 

Zapravo, ovaj modul je integralni dio putnih naloga i evidenciju vožnji možete upisivati kroz putne naloge ili odvojeno od njih. U svakom slučaju, one vožnje koje obuhvaćaju vrijeme provedeno na službenom putovanju, bit će automatski uključene u putni nalog i obračun troškova putovanja. U tom slučaju, neće se pojavljivati na obrascu za isplatu naknade za korištenje privatnog vozila u službene svrhe.

Evidencija korištenja vozila

Zatražite ponudu

Slični i povezani proizvodi

Razvoj softvera po mjeri

softver-mjera-180.jpg

razvijamo fleksibilan i stabilan softver koji kroz brze cikluse modifikacije možemo doraditi prema specifičnim zahtjevima vašeg poslovanja

detaljnije

MICRO PROCESS © 2016