Evidencija radnog vremena

Modul služi za ispunjavanje zakonske obaveze o evidentiranju radnog vremena svakog zaposlenika.

 • automatsko generiranje rasporeda rada za slijedeći tjedan.
 • automatsko generiranje podataka za evidenciju radnog vremena (unos sati).
 • ispis evidencije ostvarenih sati u PDF formatu.
 • ispis rasporeda rada u PDF formatu.
 • Evidencija pristupa
 • evidencijaRV.png

Korisnici i djelatnosti

 • ico-portafon-trans.png sve tvrtke

Sustav za evidenciju radnog vremena

Sustav za evidenciju radnog vremena

Sustav je nastao je temeljem zahtjeva tržišta koji su nastali zbog promjene Zakona. 

Prije promjene Zakona, računovodstvene su tvrtke kroz svoju aplikaciju vodile evidenciju radnog vremena s mjesec dana zakašnjenja. 

Međutim, zakonodavac je uveo obavezu vođenja evidencije radnog vremena s 24-satnom ažurnošću. Uvedena je i obaveza vođenja početka radnog vremena i kraja radnog vremena. 

To je dovelo do velikog opterećenja tvrtki jer sada same moraju voditi takvu evidenciju. Svakodnevni unos sati za svakog zaposlenika traži dodatni angažman što naročito opterećuje poduzetnika u manjim tvrtkama.

Obzirom da se svakodnevno unose isti podaci, razvili smo sustav za automatki unos sati na osnovu predloška.

 • softver ispunjava sve zakonske propise: ispis u A4 u PDF-u, u obliku i svim potrebnim elementima koji su propisani Zakonom
 • softver za evidenciju radnog vremena možete koristiti samostalno ili ga povezati s uređajem za kontrolu pristupa koji automatski popunjava nužne podatke.

Kako funkcionira automatski unos?

Automatski unos podataka realiziran je na dva načina:

 1. Za male tvrtke (s malim brojem zaposlenih) postoji automatki unos zasnovan na predlošku. Program sam vodi ažurnu evidenciju radnog vremena. Vaše intervencija je potrebna samo u iznimnim slučajevima (izostanci, bolovanja...).
 2. Velike tvrtke, koje imaju rad organiziran u smjenama, mogu evidenciju radnog vremena voditi pomoću Sustava za kontrolu pristupa koji se zasniva na RFID kartici koju ima svaki zaposlenik.

Osim Evidencije radnog vremena zakonodavac je propisao da svaki zaposlenik mora unaprijed dobiti Raspored radnog vremena. Ovaj modul sadrži program koji upravo to omogućava, a raspored se, također, generira automatski na osnovu istog predloška. Na vama je samo da ga jednom tjedno isprintate i dostavite zaposlenicima ili objavite na oglasnoj ploči ili svojim web stranicama.

 

Značajke modula za evidenciju radnog vremena

Modul “Evidencija radnog vremena” responzivan je, što znači da se izgled programa prilagođuje svim vrstama uređaja od desktopa do pametnog telefona. Modulu pristupate preko Interneta koristeći preglednik na svom računalu ili mobitelu.

Prije početka rada trebate upisati sve zaposlenike i vrste sati koje ćete koristiti. Nakon toga, formirate predložak rasporeda sati za svakog pojedinog zaposlenika. Nakon toga će se voditi automatska evidencija radnog vremena tako što ćete svako jutro imati upisane sate za prethodni dan.

Uvijek imate mogućnost ručnog ispravka podataka što se obavlja na brz i jednostavan način.

Softver za evidenciju radnog vremena generira obrazac koji je poslodavac dužan imati po Zakonu o evidenciji radnog vremena.

Integracija s aplikacijom za obračun plaća

Evidencija radnog vremena samostalna je aplikacija, ali je možete integrirati s MICRO PROCESS-ovom aplikacijom za obračun plaća. 

Aplikacija za obračun plaća može iz aplikacije za evidenciju radnog vremena učitati vrijeme koje su zaposlenici proveli na poslu. Računovodstvo ima pregled nad tim podacima te može ispravljati i kontrolirati evidenciju. Kada knjigovodstvo radi obračun plaća, dovoljno je učitati te podatke, finalno sve prekontrolirati, i pustiti plaće u obračun.

U slučaju inspekcije na terenu postoji evidencija koja se može ispisati u PDF formatu.

Evidencija radnog vremena

Zatražite ponudu

Slični i povezani proizvodi

Razvoj softvera po mjeri

softver-mjera-180.jpg

razvijamo fleksibilan i stabilan softver koji kroz brze cikluse modifikacije možemo doraditi prema specifičnim zahtjevima vašeg poslovanja

detaljnije

MICRO PROCESS © 2016